Meliha Zyberaj

Meliha Zyberaj është artizane e mirënjohur në Vaun e Dejës përmes punën së saj shumë vjeçare përkushtuar artizanatit. Prej shumë vitesh Znj. Melihaja ka hapur Qendrën e Artizaneve Vau Dejës ku prodhohen punimet tradicionale të zonës. Ajo është e vendosur që profesionin e saj që t’ua përcjellë edhe brezave të rinj duke ruajtur kështu traditën dhe kulturën e zonës. Ajo trajnon të rinjtë në punën arizanale për të promovuar dhe për të ruajtur edhe më shumë vlerat, historinë dhe kulturën vendase.
Vitet e fundit Znj. Meliha ka rifilluar traditën e kultivimit të krimbit të mëndafshit. Me nismën ‘Kultivimi i Krimbit të Mëndafshit’ Ajo synon të përfshijë më shumë zonja në botën e artizaneve dhe të ofrojë më shumë mundësi në zonë.

Scroll to Top