Klubi i Konservuesve të Rinj Gjirokastër (CYC)

Klubi i Konservuesve të Rinj Gjirokastër (CYC) u themelua 5 vite më parë me objektivin parësor të mbrojtjes së Kalit të Qyqes, një specie tejet të rrezikuar. 

Të mbështetur gjerësisht nga Shoqata e Ornitologëve të Shqipërisë, Klubi ka ndërmarrë një sërë aktivitetesh në terren në mbrojtje të Kalit të Qyqes, si: monitorim të popullatës folezuese së Kalit të Qyqes në vend; monitorim të rreziqeve që kanosen popullatës së Kalit të qyqes në territoret e folezimit (helmimi, elektroshoku dhe perplasja me infrastrukturën e energjisë elektrike); edukim dhe sensibilizim ndaj popullatës së Kalit të qyqes dhe natyrës në tërësi, etj.

CYC Gjirokastër ju bashkuan programit #shkëndija gjatë vitit 2022, me qëllim përparimin me nismën e tyre. Përgjatë programit, të rinjtë e Klubit, krahas njohurive praktike lidhur me aktivizmin, u ndihmuan me bazë materiale për shenjimin e shtegut të Kalit të Qyqes si dhe ndarjes së informacionit me qëllim edukimin dhe ndërgjegjësimin. 

Scroll to Top