Pranvera Nallbati

Pranvera Nallbati Pranvera ka lindur në Elbasan dhe ka përfunduar studimet e larta në fushën e ekonomisë. “Vera e qenushave” siç e njohin gjerësisht në qytet, nisi që në vegjëli të lidhej me kafshët shtëpiake me mbështetjen e vazhdueshme të prindërve. Babai e këshillonte gjithmonë që t’i donte dhe të kujdesej për kafshët e rrugës. […]

Pranvera Nallbati Read More »

Eltjona Doko

Eltjona Doko Eltjona ka përfunduar studimet “Bachelor” dhe më pas “Master Shkencor” për Gazetari dhe Menaxhim Marketingu, pranë Fakultetit të Biznesit, në Universitetin “Aleksandër Moisiu” Durrës. Në shtator të vitit 2022 ka përfunduar “Masterin Profesional” për Menaxhim dhe Siguri Detare. Që prej vitit 2016 është e angazhuar si pedagoge me kohë të pjesshme në Departamentin

Eltjona Doko Read More »

Fatmir Zyberi

Fatmir Zyberi Fatmir Zyberi ka lindur në Tiranë dhe është angazhuar në mbrojtjen e të drejtave të komunitetit rom dhe egjiptian në zonat periferike të kryeqytetit. Ai prej 10 vitesh punon i fokusuar në mbështetjen e fëmijëve rom dhe egjiptian me qëllim regjistrimin e tyre në çerdhe, kopshte dhe shkolla.  Fatmiri është pjesë e komunitetit

Fatmir Zyberi Read More »

Sashen Rexhepaj

Sashen Rexhepaj Sashen Rexhepaj ka përfunduar studimet në Logopedi në Universitetin e Mjekësisë Tiranë, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike. Pedagogë në Universiteti publik të Mjekësisë dhe një ndër trajnuesit e parë në fushë e Logopedisë. Drejtues i shoqëtës së parë mbi Logopdinë në Shqipëri. Si doktorantë i Universitetit Clemson, South Carolina, SHBA është bërë pjesë

Sashen Rexhepaj Read More »

Florida Kumanaku

Florida Kumanaku Florida është mësuese e Qytetarisë pranë shkollës Mihal Grameno Tiranë. Ka mbaruar studimet pas Universitare për Gjeografi Humane gjë që e ka bërë të marë një orientim tjetër duke studiuar e trajnuar mbi bashkëveprimin njeri mjedis. Ka dëshire dhe vazhdimisht është perpjekur që ora e mesimit te vazhdoje edhe jashte klases. Florida ëndërron nje

Florida Kumanaku Read More »

Sara Kola

Sara Kola Për herë të parë adoleshentja Sara Kola, filloi aktivizimin e saj në komunitet përmes programit #shkëndija. E lindur dhe rritur në Itali, ajo është kthyer në Shqipëri disa vite më parë dhe vazhdon mësimet në shkollën “Gjon Buzuku” në Tiranë.Sara është e shqetësuar për gjendjen e kafshëve endacake në Tiranë, kujdesin që tregohet

Sara Kola Read More »

Margret Radovani

Margret Radovani Margret Radovani, një violiniste e talentuar dhe aktiviste që ju bashkua programit #shkëndija me nismën ‘Rritu n’art’, përmes së cilës synohet integrimi i një programi të mirëfilltë muzikor në sistemin shkollor parauniversitar në të gjithë vendin.

Margret Radovani Read More »

Gevio Tabaku

Gevio Tabaku Gevio Tabaku ju bashkua programit #shkëndija si një student me shumë ambicie për të themeluar Bordin Kombëtar Studentor. Aktivizmin Gevio e ka nisur në qytetin e tij të lindjes, Gramshin, ku punonte me përkushtim për të drejtat dhe përgjegjësitë e të rinjtve në raport me komunitetin. Zëri i tij është dëgjuar shpesh lidhur

Gevio Tabaku Read More »

Meliha Zyberaj

Meliha Zyberaj Meliha Zyberaj është artizane e mirënjohur në Vaun e Dejës përmes punën së saj shumë vjeçare përkushtuar artizanatit. Prej shumë vitesh Znj. Melihaja ka hapur Qendrën e Artizaneve Vau Dejës ku prodhohen punimet tradicionale të zonës. Ajo është e vendosur që profesionin e saj që t’ua përcjellë edhe brezave të rinj duke ruajtur

Meliha Zyberaj Read More »

Qendra Rinore ARKA

Qendra Rinore ARKA Tre të rinjtë Alda Ujkaj, Jursi Temali dhe Josephine Bardeli, janë shkëndijat tona nga Shkodra. Ata janë pjesë e Qendra Rinore ARKA Shkoder , krijuar në vitin 2018 si projekt i Qendrës Rinore Arka me qëllim nxitjen e angazhimit qytetar dhe pjesëmarrjen e të rinjve në vendimmarrje, politikë dhe jetën publike. Pjesë

Qendra Rinore ARKA Read More »

Scroll to Top