Leart Berisha

Leart Berisha Learti vazhdon studimet në “Gjimnazin Rilindja” në Durrës. Learti është angazhuar për njohjen e historisë së familjeve të vjetra të qytetit, kontributit të tyre dhe është bashkuar me nisma të ndryshme për trashëgiminë kulturore të qytetit. Ai ka hulumtuar në mënyrë të vazhdueshme mbi politikat për zgjidhjen e çështjeve mjedisore në Durrës dhe […]

Leart Berisha Read More »

Rruzhdi Hymetllari

Rruzhdi Hymetllari Z. Rruzhdi Hymetllari, pjesëmarrës në programin #shkëndija. Ai është Jurist dhe Specialist Mjedisi nga Pogradeci ndërsa në sektorin e shoqërisë civile ai drejton Shoqatën ‘Pylli i Blertë’. Në Programin #shkëndija vjen me një nismë të rëndësishme për bashkëqytetarët e tij që ka të bëjë me pjesëmarrjen e komunitetit në administrimin e pyjeve te

Rruzhdi Hymetllari Read More »

Edi Truka

Edi Truka Themelues i North Green Association, dhe Drejtor Ekzekutiv për drejtimin dhe mirë menaxhimin e organizatës që operon në të gjithë shqipërinë dhe me qendër në Tiranë. Në këtë pozicion që e mbaj prej 2015, kam udhëhequr inciativa me rëndësi në mbrojtje të mjedisit me produkte analitike, strategjike dhe studimore, duke bashkëpunuar me aktorë

Edi Truka Read More »

Riges Beqiri

Riges Beqiri Riges Beqiri është shkëndija jonë nga Bulqiza. Pas mbarimit të studimeve në Fakultetin Ekonomik në Tiranë, ai është rikthyer në vendlindje për të ushtruar profesionin e tij dhe për të promovuar vlerat natyrore e kulturore të zonës.Në vitin 2017, së bashku me miqtë, ai ka themeluar Shoqatën e Natyrës dhe Turizmit Bulqizë. Me

Riges Beqiri Read More »

Klubi i Konservuesve të Rinj Gjirokastër (CYC)

Klubi i Konservuesve të Rinj Gjirokastër (CYC) Klubi i Konservuesve të Rinj Gjirokastër (CYC) u themelua 5 vite më parë me objektivin parësor të mbrojtjes së Kalit të Qyqes, një specie tejet të rrezikuar.  Të mbështetur gjerësisht nga Shoqata e Ornitologëve të Shqipërisë, Klubi ka ndërmarrë një sërë aktivitetesh në terren në mbrojtje të Kalit të Qyqes, si: monitorim të popullatës folezuese së Kalit të Qyqes në vend; monitorim të rreziqeve që kanosen popullatës

Klubi i Konservuesve të Rinj Gjirokastër (CYC) Read More »

Mirjeta Domi

Mirjeta Domi Përkrahja e Edukimit STEM në shkolla është një detyrë e rëndësishme. Kjo nismë përmirëson aftësitë e studentëve të shekullit të 21-të me përvoja mësimore shumëdisiplinare në Shkencë, Teknologji, Kodim dhe Matematikë. Përdorimi i mikrokontrollorëve në shkollat e gjelbërta i lejon studentët të krijojnë eksplorime të ndryshme të rritjes së bimëve në një mjedis

Mirjeta Domi Read More »

Xhulia Facaj

Xhulia Facaj Xhulia Facaj ka përfunduar studimet në Arkitekturë në Universitetin Politeknik të Tiranës, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës. Profesioniste në fushën e arkitekturës dhe zhvillimit urban prej 5 vitesh në sektorin publik dhe privat, si specialiste në hartimin e projekteve të tipologjive të ndryshme në shkallë mikro me fokus hartimin e koncepteve dhe zgjidhjen

Xhulia Facaj Read More »

Scroll to Top