Call for Applications: Mental Health Expert

The project ‘SPARKs: Supporting Civic Activism and Advocacy Initiatives in Albania’ (SPARK) implemented by Co-PLAN, Institute for Habitat Development, tackles the need to expand and strengthen the community of activists in Albania by enhancing their internal capacities to monitor, analyze, and undertake concrete actions contributing to tangible change to their communities or groups they represent. […]

Call for Applications: Mental Health Expert Read More »

Call for Applications: Media Partner/ Expert

The project ‘SPARKs: Supporting Civic Activism and Advocacy Initiatives in Albania’ (SPARK) implemented by Co-PLAN, Institute for Habitat Development, tackles the need to expand and strengthen the community of activists in Albania by enhancing their internal capacities to monitor, analyze, and undertake concrete actions contributing to tangible change to their communities or groups they represent.

Call for Applications: Media Partner/ Expert Read More »

Zhvillohen takimet orientuese në kuadër të programit #shkëndija

Falenderojmë të gjithë pjesëmarrësit që na u bashkuan në takimet orientuese në qytete të ndryshme të Shqipërisë për interesin dhe dedikimin ndaj programit #Shkëndija dhe dëshirën për të sjellë një ndryshim pozitiv në komunitetet e tyre. Jemi shumë të lumtur për numrin e madh të aplikimeve që kemi marrë në këtë thirrje të #Shkëndija. Ekipi ynë në Co-PLAN

Zhvillohen takimet orientuese në kuadër të programit #shkëndija Read More »

Kush janë Art Club Amare?

Një reflektim për realizimin e gjërave që dëshironi të bëni. Komuniteti ku jetojmë përballet me problematika të ndryshme të cilat kanë nevojë të zgjidhen. Kështu erdhi dhe Art Club Amare për gjimnazin ‘Rifat Mnjani’ , një klub ku të rinjtë mund të zhvilloni talentet e tyre në pikturë, qëndisje dhe zeje.  Por jo vetëm, të shërbenin  dhe

Kush janë Art Club Amare? Read More »

Nisma “Një posturë e rregullt për një jetë të shëndetshme”

Nisma “Një posturë e rregullt për një jetë të shëndetshme” e organizuar nga Dorela Rrumbullaku, fizioterapiste dhe aktiviste në shoqatën MEDPAK ka pasur në fokus realizimin e trajnimit informues mbi deformimet e kolonës vertebrale (skolioza) me stafin psiko- social, mësues ndihmës, mësues të edukimit fizik dhe prindër. Fillimisht u bë kërkesë tek Zyra Arsimore Vendore

Nisma “Një posturë e rregullt për një jetë të shëndetshme” Read More »

Rin’Tours Club promovon turizëm të qëndrueshëm në Maliq

Nisma RinTours Club e organizatës Act Think Center në qytetin e Maliqit zhvilloi takimin e saj finalizues me aktorët lokal të këtij komuniteti në datë 04. 12. 2023. Qlllimi i kësaj nisme është promovimi i atraksioneve turistike të Bashkisë Maliq nëpërmjet një promotori mjaft të rëndësishëm siç janë të rinjtë.  Tryeza e rrumbullakët kishte në

Rin’Tours Club promovon turizëm të qëndrueshëm në Maliq Read More »

Të drejtat dhe liritë e kafshëve të rrugës në Shqipëri

Ju njohim me aktivisten Diana Hila, e cila prej vitit 2016 është e angazhuar në aktivitete që në qendër mirëqenien dhe të drejtat e kafshëve të shoqërimit dhe jo vetëm. Krahas angazhimeve të shumta profesionale, Diana është shumë e përkushtuar në përmirësimin e kushteve të jetesës, veçanërisht kafshëve të rrugës. Gjatë këtij viti, Diana ju

Të drejtat dhe liritë e kafshëve të rrugës në Shqipëri Read More »

Administrimi i pyjeve të gështenjës në Bashkinë Pogradec

Ju prezantojmë me Z. Rruzhdi Hymetllari, pjesëmarrës në programin #shkëndija. Ai është Jurist dhe Specialist Mjedisi nga Pogradeci ndërsa në sektorin e shoqërisë civile ai drejton Shoqatën ‘Pylli i Blertë’. Në Programin #shkëndija vjen me një nismë të rëndësishme për bashkëqytetarët e tij që ka të bëjë me pjesëmarrjen e komunitetit në administrimin e pyjeve

Administrimi i pyjeve të gështenjës në Bashkinë Pogradec Read More »

Scroll to Top